Vitamin D

IMG_20150409_144805

Het is de eerste zomerse dag sinds weken, maar het voelt als maanden (jaren!). Er werd dan ook volop van geprofiteerd. Tijdens de pauze was iedere vierkante centimeter van de muren rondom het schoolplein beplakt met ruggen gehuld in luchtige kleren. De sweaters van de dag ervoor werden in de tas gepropt en de nieuwe zomermode kwam tevoorschijn.

Maar niet alleen tijdens de pauzes werd die extra vitamine D benut. Het vijfde uur, Nederlands. Nadat we te horen kregen dat we werden geacht om de hele les een boek te lezen (Een vlucht regenwulpen van Maarten ‘t Hart), en dat de geplande spreekbeurten bovendien niet door gingen. Dit betekende dat we dus langer moesten gaan lezen. Niet dat ik dat zo erg vind -oortjes in, muziekje op en ik ben weg- maar de rest van de klas had daar wat meer problemen mee. Dus de vraag vloog al snel door de klas:
”Mogen we buiten lezen?”
”Aaah mevrouw alstublieft, het is zulk lekker weer!”

Met enige twijfels gaf mijn Nederlands lerares toestemming, wetende dat de meeste boeken niet eens opengeslagen zouden worden. Ik nam plaats met een stel klasgenoten op de bankjes buiten, terwijl de rest van de volksverhuizing naar het grasveld hoste. Wij, mijn vriendinnen (en misschien ik) hadden blijkbaar het imago dat we ook echt zouden gaan lezen, want mijn lerares heb ik de rest van de ‘les’ niet meer gezien. Later hoorde ik dat ze met het overgebleven deel een dieptegesprek had over de meest uitgebreide onderwerpen.

De zon doet wat met je. Je wordt er vrolijk van, de leraren worden vrijgeviger en ikzelf word blij. Gewoon door het feit dat ik niet verplicht binnen hoef te zitten, waar ik ieder hoekje en gaatje al tig keer gezien heb, maar naar buiten kan waar alles altijd anders is. Heerlijk.

(overigens heb ik de foto hierboven net ook gemaild naar mijn lerares, met het bijschrift dat ‘we toch echt wel aan het lezen waren’)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: