Pampering

Een oma die je ‘goed verzorgt’. In andere woorden: een oma die je door-en-door verwend iedere keer als je langskomt. Iedereen kent het wel.
En ik klaag niet hoor. Meteen toen ik vandaag de bekende route aflegde naar de achterdeur, werd ik al onder handen genomen. Na een paar seconden stil met mijn ogen dicht te hebben gestaan in de zon, werd ik al gedirigeerd naar de dichts bijzijnde stoel in het zonnetje. En o wee als ik op wilde staan om met de rest van de familie naar binnen te gaan. De tafels, voetenbankjes en kussens werden van de zolder gehaald, en even later zat de hele familie buiten. Zo gaat dat bij oma’s.

wpid-img_20150525_164903.jpg

Later, toen we nog even bij mijn oom en tante binnenwipten, kreeg ik zelf de kans om iemand te verwennen. En ik kan je zeggen: hij genoot. Met volle teugen.

wpid-img_20150525_164749.jpg

En ook al was het de hond, het gevoel van voldoening dat het geeft als hij ligt te brommen met zijn oogjes half dicht is geweldig. Dan ben je toch weer deel geweest van een van de mooiere momenten van iemand anders, zelfs nadat die in hevig gevecht is geweest (maar dat is weer een ander verhaal).
Max vond mijn gekriebel achter zijn oren zelfs zo fijn, dat de banden van onze auto later werden gezegend met zijn geurspoor.
Laat ik dat maar beschouwen als wijze van appreciatie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: