Veni, Vidi, Vici, Vwo 5

Aan het begin van dit jaar schreef ik een blogpost over Veni, Vidi, Vwo 5. De vici wilde ik er nog niet inzetten, aangezien ik zo vroeg in het schooljaar natuurlijk nog niet kon zeggen wat ik ervan zou brouwen. Nu bleek weer eens, persoonlijk gezien,  dat de voorspelde moeilijkheidsgraad van VWO 5 meeviel. Daarom kan ik, op het moment dat ik bijna al mijn punten terug heb, toch met zekerheid zeggen dat ik volgend jaar mag beginnen aan mijn -hopelijk- laatste jaar op het Eckart.

Waar er mensen zijn voor wie de uiteindelijke prestaties niet meer uitmaken -door de getoonde motivatie dit jaar of het gebrek eraan-, ligt het voor anderen heel anders. Met bonkend hart verversen zij de puntenlijst op Magister om het kwartier. Het laatste punt, het punt waar alles vanaf hangt, ligt binnen handbereik. Het enigste wat hen rest is geduld en een paar schietgebedjes dat het jaarcijfer niet verandert in bloedrood.

”Als je goed je best doet kom je er wel.”
Dit jaar is weer eens gebleken dat deze populaire leus niet voor alles geldt. Waar ik het hele jaar mijn best heb gedaan op een aantal toetsen en zesjes haalde, heb ik deze de laatste periode een beetje verwaarloosd en een acht gehaald. (Misschien een nieuwe tactiek voor volgend jaar?) Was het maar zo dat deze leus altijd gold. Dan stonden nu veel minder mensen aan de rand van de afgrond.

Deze mensen wil ik graag sterkte wensen met de laatste uitslagen. Verder wil ik degenen die over zijn of het diploma binnen hebben feliciteren, en de mensen die een jaartje langer moeten wachten dan verwacht: even op de tanden bijten. Je komt er wel (voordat je ziet en overwint).

Als laatste wil ik iedereen nog een fijne vakantie wensen. Geniet ervan. Hopelijk kun je tijdens de vakantie je hoofd even leegmaken, zodat ze na de vakantie weer vol enthousiasme vol gepropt kunnen worden met van alles en nog wat. Hoera.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: