Some thoughts

Toen de bus van PostNL voor de deur stond en een topzware doos naar binnen werd gezeuld, werd het opeens wel heel definitief. Vandaag over een week begint officieel school weer. Of anders gezegd: nog zeven dagen vakantie.

Ik kan me niet herinneren dat de vakantie ooit zo snel voorbij gevolgen is. Als de dag van gisteren herinner ik me nog het ongeloof toen de laatste test afgerond was. De vrijheid van het niets moeten en alles kunnen stond opeens voor de deur. En nu, het lijkt wel een paar dagen later, is deze glorieuze tijd weer bijna aan zijn einde.
Dat de vakantie naar gevoel zo kort duurde is wel ironisch, aangezien ik dit jaar niet op vakantie ben geweest. Wat een anderhalve maand van niks doen dacht te worden, bleek toch anders te verlopen. De lijstjes met vers geplande afspraken brachten om de dag veranderingen door, terwijl mijn originele plannen om mijzelf te vermaken akelig onaangeroerd bleven. Nieuwe hobby’s werden ontdekt, zoals naaien en koken, en met een nieuwe vriendengroep werden allerlei ‘dates’ bedacht.

wpid-20150815_135125.jpg

Ik zou zo mee kunnen doen aan Masterchef. Qua opmaak dan.

wpid-20150802_143039.jpg

Net nadat ik deze foto maakte naaide ik per ongeluk drie kreukels in de jurk. Toen zag het er iets minder idyllisch uit.

Deze activiteiten hebben een thuis aangeboden gekregen in mijn splinternieuwe agenda. Een degelijk ding van de V&D, van de jongensafdeling van de schoolcampus om precies te zijn. Samen met het kaftpapier dat nog over was van het middelbare school verleden van mijn broer (egaal zwart) brengt dit het generale idee van het teruggaan naar school naar boven: het maakt me allemaal niet zoveel meer uit.

IMG_7641

De keuze van kaftpapier dit jaar is tussen zwart en een beetje wit.

IMG_7620

Fresh in town

In de eerste klas waren al mijn boeken nog uitzonderlijk verzorgd met alle leuke plaatjes die ik bij elkaar gescheurd had uit tijdschriften. De hele vakantie zat ik op de grond om collages te ontwerpen voor mijn verschillende boeken. Later kwam ik erachter dat -logischerwijs- niet alle boeken een A4-formaat hadden, waardoor ik de hele opstelling weer kon veranderen. Zo werd ik tenminste wel bezig gehouden.

Door de jaren heen nam deze gedrevenheid om Kerst te vieren op mijn boeken af. De kaften werden een bij elkaar geraapt zooitje aan kleuren, de agenda’s werden steeds goedkoper en de stretchkaften (de beste uitvinding ooit) werden aangeschaft.

Terug naar mijn agenda. Ieder jaar koop ik er een. Mijn agenda van de eerste en tweede leken wel een dagboek. In mijn tweede jaar van de middelbare school kregen we een agenda aangeboden van school. Het eerst deel (lees de eerste helft) was informatie over de Europese Unie. Deze informatie werd enthousiast verborgen onder liters plak, plaatjes en pen. Al het huiswerk stond ‘keurig’ op de goede dag geschreven, waarna het met een dikke stift werd afgevinkt. Vakanties en verjaardagen stonden in koeienletters over de pagina’s gekladderd.

IMG_7635

De week dat ik naar het concert van Lady Gaga ging. Zoals je ziet had ik er best zin in. (2012)

IMG_7629

De agenda uit VWO2 (2011). Hij was zo dik en zwaar dat hij aan het eind van het jaar spontaan uit elkaar viel.

In latere agenda’s van de de jaren drie, vier en vijf zijn deze koeienletters het enige dat de bladzijdes nog versierd. De franjes en faciliteiten die eerst werden meegedragen waren gereduceerd tot wat een agenda moest zijn. Helaas werd hier zelfs niet gebruik van gemaakt. Het huiswerk was te vinden op Magister, de schoolafspraken op de site en de verjaardagen waren al genoteerd op de kalender. De pagina’s zijn nog steeds akelig wit.

En nu heb ik er toch weer een voor me liggen. Het gaat me nu niet om het laten blijken van mijn interesses in dit boekje, maar gewoon om simpel mijn afspraken (en huiswerk?) op te schrijven. We zullen zien hoe lang ik het vol houd.

Het is dus nog één week tot de vakantie voorbij is. Het ‘to-do’ lijstje staart me gefixeerd aan vanuit mijn ooghoeken. Profielwerkstuk, tekenprojecten en het sorteren van foto’s zijn allemaal tot vrijwel niets uitgekomen. Een onafgemaakt film speelt op de achtergrond. De beelden hikken en stotteren op de muziek die er nog niet bij past. Er komt een soort extra druk op die laatste week te liggen. Een druk waarbij ik alle verwaarloosde dingen nog moet afstrepen.
Aan de andere kant zijn er nieuwe filmprojecten op weg, ben ik bezig met een aantal werken voor geld en het profielwerkstuk… Ach, dat komt nog wel. Na de vakantie zal ik verder gaan, maar dat duurt nog even.

Nog heel even.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: